Οδήγηση στην κάψα του καλοκαιριού: Πώς μπορείτε να προστατέψετε τους πελάτες σας;


Ο ρόλος του σύγχρονου ασφαλιστή είναι πολυδιάστατος. Πέρα από το να συμβουλεύει τους πελάτες του για τη σωστή ασφαλιστική τους κάλυψη, πρέπει να τους καθοδηγούν σωστά με γνώμονα να βελτιώσουν την οδική τους ασφάλεια. Σήμερα θα σας πούμε τι πρέπει να λέτε στους πελάτες ώστε να προσέχουν κατά την οδήγηση τους ζεστούς θερινούς μήνες.

Το αυτοκίνητο είναι κατά κύριο λόγο το μέσο που επιλέγουν οι περισσότεροι για να τους συντροφεύσει στις θερινές τους διακοπές. Όμως η οδήγηση κάτω από τον καυτό ήλιο ελλοχεύει κινδύνους και πρέπει να προσέχετε πάρα πολύ! Για να μην γίνει και βάσανο κι επικίνδυνη για επιβάτες και όχημα, τα παρακάτω είναι που πρέπει να προσέχετε!

Κλιματισμός σε άριστη κατάσταση

Η μεγαλύτερη ανακάλυψη τόσο για το αυτοκίνητο, όσο και για το σπίτι μας, είναι ο κλιματισμός που είναι βασικός σύμμαχος του οδηγού και των επιβατών του αυτοκινήτου στην περίοδο του καλοκαιριού. Οι υψηλές θερμοκρασίες προκαλούν δυσφορία και εκνευρισμό στον οδηγό, κάτι που μπορεί να έχει επίπτωση στην οδική ασφάλεια. Όμως για να είναι αποδοτικό το σύστημα κλιματισμού πρέπει να το έχετε σωστά συντηρημένο. Η ανανέωση του φρέον καλό είναι να γίνεται, προκειμένου το air condition να λειτουργεί σωστά, ώστε ο αέρας να είναι παγωμένος, προσφέροντας την επιθυμητή θερμοκρασία.

Αντιηλιακή προστασία και γυαλιά ηλίου!

Οι αντιηλιακές μεμβράνες μειώνουν κατά πολύ την θερμοκρασία της καμπίνας, μιας και φιλτράρουν την ηλιακή ακτινοβολία. Κάτι που σημαίνει ότι ο κλιματισμός θα αποδίδει καλύτερα, με την καμπίνα να έχει μια ευχάριστη ατμόσφαιρα.

Όμως ένα ακόμα αξεσουάρ που πρέπει να έχετε μαζί σας, είναι τα γυαλιά ηλίου. Η έντονη ηλιακή ακτινοβολία, κουράζει τα μάτια προκαλώντας φαινόμενα όπως υπνηλία, ζαλάδα και πονοκεφάλους. Η πολύωρη έκθεση των ματιών στον ήλιο χωρίς γυαλιά έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση της ικανότητας οράσεως κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Μην μπείτε μέσα στην καμπίνα αμέσως!

Όταν θα έχετε αφήσει το αυτοκίνητό σας για ώρα στον καυτό ήλιο, το εσωτερικό πέρα από ανυπόφορο, είναι και βλαβερό. Αυτό οφείλεται στο βενζόλιο, το οποίο είναι παράγωγο του αργού πετρελαίου και χρησιμοποιείται για την κατασκευή πολλών πλαστικών. Τα επιτρεπτά όρια είναι 50 mg ανά 0,09 τ.μ. τη στιγμή, που ένα αυτοκίνητο σταθμευμένο στον ήλιο με πάνω από 30 βαθμούς θερμοκρασία εμφανίζει στο εσωτερικό περί τα 3.500 mg βενζολίου ανά 0,09 τ.μ. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, το βενζόλιο είναι υπεύθυνο για την πρόκληση καρκίνου, επηρεάζοντας τα οστά, το πάγκρεας, το συκώτι και τα νεφρά. Όπως αντιλαμβάνεστε, θα πρέπει πριν μπείτε στην καμπίνα να ανοίγετε την πόρτα για να αεριστεί επαρκώς. Έπειτα θέστε σε λειτουργία τον κλιματισμό, κλείστε τα παράθυρα και μετά από λίγο ξεκινήστε την οδήγηση.

Ακολουθήστε το Nextdeal.gr στο Google News .

https://www.nextdeal.gr/epikairotita/aytokinito/128501/odigisi-stin-kapsa-toy-kalokairioy-pos-mporeite-na-prostatepsete-toys

Κοινοποίηση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *