Ποιο είναι το καλύτερο λάδι για ένα πετρελαιοκίνητο αυτοκίνητο;


https://www.motorone.gr/epikairotita/christika/32726/poio-einai-to-kalytero-ladi-gia-to-aftokinito-mou/Οι κινητήρες πετρελαίου χρειάζονται διαφορετικό λάδι από τους βενζινοκινητήρες, ειδικά εάν έχουν φίλτρο σωματιδίων (DPF). Όπως το λάδι των βενζινοκινητήρων, έτσι και το λάδι για κινητήρες πετρελαίου προσφέρεται με διαφορετικά χαρακτηριστικά. Το εγχειρίδιο του κατασκευαστή αναφέρει ποιο είναι κατάλληλο για το κάθε αυτοκίνητό:

Β1 Πετρελαίου εξοικονόμισης καυσίμου

B3 Υψηλής απόδοσης και/ή εκτεταμένης αποστράγγισης

B4 Πετρελαιοκινητήρες άμεσου ψεκασμού επιβατικών αυτοκινήτων

B5 Πετρελαίου εξοικονόμισης καυσίμου με δυνατότητα εκτεταμένης αποστράγγισης

Εάν το αυτοκίνητό μας έχει φίλτρο σωματιδίων πρέπει να χρησιμοποιεί λάδι με «χαμηλό SAPS» διαφορετικά υπάρχει κίνδυνος να μπλοκάρουμε το φίλτρο DPF. Το SAPS σημαίνει «Sulphated Ash, Phosphorous and Sulphur» (Θειική Τέφρα, Φώσφορο και Θείο), δηλαδή τις ουσίες που μπορούν να συσσωρευτούν στο φίλτρο DPF. Σε αυτή την περίπτωση χρησιμοποιούμε:

C1 Χαμηλού SAPS (0,5% τέφρα) εξοικονόμισης καυσίμου

C2 Μεσαίου SAPS (0,8% τέφρα) υψηλής απόδοσης, εξοικονόμισης καυσίμου

C3 Μεσαίου SAPS (0,8% τέφρα) μικρότερης εξοικονόμισης με εστίαση στην απόδοση

Τι είναι το συνθετικό λάδι;

Τα συνθετικά λάδια είναι πιο εξελιγμένα από τα ορυκτέλαια και πιο ακριβά. Το εγχειρίδιο του αυτοκινήτου αναφέρει εάν είναι απαραίτητο να χρησιμοποιήσουμε συνθετικό λάδι. Τα απολύτως συνθετικά λάδια είναι τα πιο ακριβά, αλλά τα ημισυνθετικά, που συνδυάζουν συνθετικά και ορυκτέλαια, χρησιμοποιούνται συχνότερα.

Κοινοποίηση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *