Πόσα πραγματικά ξέρεις για τα φίλτρα αυτοκινήτου;


Είναι αναγκαία για την λειτουργία του αυτοκινήτου σου, κάνοντας την βρώμικη δουλειά. Δες σε ποιες κατηγορίες χωρίζονται τα φίλτρα και σε τι χρησιμεύει το καθένα.https://www.autotriti.gr/autoaccessories/news/data/antallaktika/Kratane-fit-ton-kinhthra–sas-glitwnoyn-lefta_171348.asp?a=6

Φίλτρα λαδιού
Τα φίλτρα ελαίου είναι άκρως απαραίτητα για την καλύτερη λειτουργία του κινητήρα αλλά και τη μακροζωία του. Μπορεί για πολλούς να μην είναι κάτι το ιδιαίτερο, ο ρόλος τους όμως είναι ζωτικής σημασίας για το αυτοκίνητο. Ο κινητήρας και τα εξαρτήματά του χρειάζονται καθαρό λάδι για να πραγματοποιήσουν τις λειτουργίες τους σωστά. Τα φίλτρα ελαίου λοιπόν βοηθούν σε αυτό καθώς καθαρίζουν το λάδι που περνά μέσα από το φίλτρο, κι έτσι μολύνσεις και μικρόβια που μπορούν να προκαλέσουν ζημιά στον κινητήρα δεν περνούν από αυτό.

Ας δούμε όμως συγκεκριμένα πως λειτουργεί το σύστημα λίπανσης του κινητήρα. Το λάδι εισέρχεται στην αντλία του κινητήρα μέσω μιας οπής, η οποία βρίσκεται στο κάρτερ. Ασκώντας την κατάλληλη πίεση, το λάδι καταλήγει στο φίλτρο ελαίου κι έπειτα προχωράει στον κινητήρα και λιπαίνει τις βαλβίδες και τους εκκεντροφόρους. Επιπλέον, το λάδι λιπαίνει αλλά και ψύχει τα τοιχώματα του πιστονιού, τα έμβολα και τα ρουλεμάν και στη συνέχεια επιστρέφει στο κάρτερ, έχοντας καθαρίσει τον κινητήρα από όλα τα υπολείμματα και τις βλαβερές ουσίες.
Έτσι λοιπόν είναι εμφανές πως το φίλτρο ελαίου παίζει έναν ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο στην καλή λειτουργία του κινητήρα, και για αυτό πρέπει να φροντίζουμε να τοποθετούμε ποιοτικά και σωστά φίλτρα. 

Φίλτρα καυσίμου

Τα καύσιμα που απαιτούνται για τα καινούργια συστήματα injection είναι πολύ υψηλής ποιότητας και δίχως νερό, ειδικά στην περίπτωση του diesel. Έτσι λοιπόν, τα φίλτρα καυσίμου νέας γενιάς είναι ειδικά σχεδιασμένα για να παρέχουν την καλύτερη δυνατή προστασία, ενώ ταυτόχρονα συνδυάζουν την οικονομία με τη μέγιστη απόδοση και φυσικά είναι φιλικά προς το περιβάλλον.

Φίλτρα αέρος δίνουν ασφάλεια και οικονομία

Ένα ακόμη είδος φίλτρου που είναι απολύτως απαραίτητο για τη σωστή λειτουργία του κινητήρα είναι τα φίλτρα αέρος, τα οποία δυστυχώς αλλάζονται μόνο αφού βουλώσουν και είναι πλέον αργά. Για να διατηρήσουμε όμως τον κινητήρα στην καλύτερη δυνατή κατάσταση, πρέπει να φροντίζουμε για την αλλαγή των φίλτρων αέρος όποτε ο κατασκευαστής μας το υποδεικνύει. Πολλές φορές όμως δεν παρατηρούμε τις ενδείξεις αυτές μέχρι να είναι πολύ αργά και ο κινητήρας μας να έχει ήδη καταστραφεί. Η λύση σε αυτό το πρόβλημα είναι να χρησιμοποιούμε φίλτρα από αξιόπιστους και καταξιωμένους κατασκευαστές, τα οποία είναι εγγυημένα να μας παρέχουν την προστασία και την οικονομία που χρειαζόμαστε, ενώ ταυτόχρονα είναι άρτια και ανθεκτικά.

Φίλτρα για την υγεία του αυτοκινήτου σου!
– του λαδιού για να έχει καλή λειτουργία ο κινητήρας σου
– του καυσίμου για να το προστατεύουν
– του αέρα για ασφάλεια και οικονομία

Εσύ κάθε πότε τα αλλάζεις στο δικό σου αυτοκίνητο;

Κοινοποίηση
Ετικέτες:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *