Σε 24ωρη απεργία τα ταξί την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου


https://www.lifo.gr/now/greece/se-24ori-apergia-ta-taxi-tin-tetarti-9-noembrioy

Σύμφωνα με απόφαση της συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδικάτου Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής (ΣΑΤΑ), οι εργαζόμενοι την ίδια ημέρα θα προχωρήσουν και σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα γραφεία του ΣΑΤΑ, στην οδό Μάρνης 17.

Νωρίτερα χθες μεταδόθηκε live μέσω Facebook η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου όπου και αποφασίστηκε μεταξύ άλλων η συμμετοχή στην 24ωρη γενική πανελλαδική απεργία της 9η Νοεμβρίου.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση στη συνεδρίαση συζητήθηκαν όλα τα θέματα της ημερήσιας διάταξης και αποφασίστηκαν τα εξής:

1. Εξουσιοδότηση στο προεδρείο να ζητήσει άμεσα μέτρα οικονομικής ενίσχυσης για την αντιμετώπιση της αύξησης καυσίμων, των ανατιμήσεων στα προϊόντα διαβίωσης και των ειδών που επηρεάζουν το κόστος λειτουργίας του ταξί.

Συγκεκριμένα άμεση οικονομική ενίσχυση 300 ευρώ ανά όχημα/μήνα για όσο διάστημα διαρκεί η ενεργειακή κρίση. Μείωση του ΕΦΚ από 0,7 ευρώ/λίτρο στο 0,5 ευρώ/λίτρο και μείωση του συντελεστή ΦΠΑ από 13% στο 6% .

2. Εξουσιοδότηση στο προεδρείο να διεκδικήσει την βελτίωση της νομοθεσίας για τις επιβατικές μεταφορές και την κατάργηση κάθε διάταξης που επιτρέπει άμεσα ή έμμεσα σε Ε.Ι.Χ να πραγματοποιούν αστική μεταφορά η οποία ανήκει στα Ε.Δ.Χ Ταξί.

3. Πραγματοποίηση 24ωρης Απεργίας την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2022 και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα γραφεία του ΣΑΤΑ (Μάρνη 17)

4. Εξουσιοδότηση στο προεδρείο να ζητήσει ένα χρόνο παράταση στην αντικατάσταση αυτοκινήτου για όσα αυτοκίνητα δεν έχουν πάρει καμία παράταση έως σήμερα και λήγουν στις 31-12-2022. Ένα χρόνο παράταση να δοθεί και σε αυτά που λήγουν έως και τις 31-12-2023».

Κοινοποίηση
Ετικέτες:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *